Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

‘Vooral behoefte aan gediplomeerde verpleegkundigen’

Verpleeghuisartsen vinden dat er op dit moment vooral behoefte is aan gediplomeerde verpleegkundigen. Deze groep is de afgelopen decennia ‘structureel wegbezuinigd’, aldus de NVVA in reactie op de beleidsvoornemens van staatssecretaris Bussemaker.

 
Deze beroepsvereniging van verpleeghuisartsen en sociaal geriaters kunnen zich daarom ook vinden in de beleidsvoornemens van de staatssecretaris Bussemaker. Zij heeft aangegeven meer te investeren in de ouderenzorg. De zorgkloof kan immers alleen weggewerkt worden door het aantrekken van meer personeel.
 
Vrees voor sigaar uit eigen doos
De NVVA vraagt zich wel af hoe de staatssecretaris deze extra investering wil financieren, terwijl ze in dezelfde brief aankondigt dat er 500 miljoen euro bezuinigd gaat worden. De verpleeghuisartsen vrezen daarom voor een sigaar uit eigen doos.
 
Rechtstreeks indiceren
De mogelijke vereenvoudiging van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), wordt door de NVVA goed ontvangen. Het zou betekenen dat de verpleeghuisartsen en de wijkverpleegkundigen rechtstreeks kunnen indiceren.
 
Andere prioriteiten in beleidsprogramma
Naast werving en het behoud van medewerkers in de zorg, geeft het beleidsprogramma van het kabinet ook een hoge prioriteit aan de imagoverbetering binnen de zorg, minder administratieve lasten, het stimuleren van innovaties en ICT die de werkdruk in de zorg verminderen en de invoering van het EPD in uiterlijk 2009.
 

Redactie Nursing -  Jeroen van Renesse

Of registreer je om te kunnen reageren.