Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Britse verpleging niet blij met werk

De tevredenheid over het eigen werk van Britse verpleegkundigen is tot een historisch dieptepunt gedaald. Dat blijkt uit een onderzoek van het Royal College of Nursing.

 
Een kwart van de onderzochte verpleegkundigen heeft naast het verplegen een andere baan, omdat het salaris van verpleegkundige te laag is om van rond te komen. De meeste onderzochte verpleegkundigen zijn pessimistisch over het salaris, doorgroeimogelijkheden en scholing.
 
Hoge werkdruk
Nog maar 35 procent van de verpleegkundigen denkt dat hun beroep de zekerheid van een baan geeft; het gros is bang voor ontslag. Daarnaast is meer dan de helft ontevreden over de werkdruk: er is geen tijd meer om aandacht aan de patiënt te geven. Eén op de vier zou kiezen voor een andere baan als dat mogelijk was.
 
Onacceptabel
De voorzitter van het RCN, Dr. Peter Carter, noemt het onacceptabel dat zoveel verpleegkundigen zich zo onzeker voelen over hun baan. Het onderzoek laat zien dat de moraal van verpleegkundigen voor het eerst sinds tien jaar zo laag is.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.