Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Crisis bij thuiszorgorganisatie in Brabant

Thuiszorgmedewerkers van Vivent zijn het zat: de financiële tekorten lopen sterk op en hun banen staan op de tocht.
Crisis bij thuiszorgorganisatie in Brabant

 
De thuiszorgmedewerkers van het Brabantse Vivent eisen een compleet nieuw bestuur en als dat er niet snel komt, gaan zij over tot het voeren van acties. Dat werd gisteren duidelijk op een drukbezochte personeelsbijeenkomst in Den Bosch.
 
Geen vertrouwen
De verliezen bij Vivent rijzen de pan uit, een recente fusie is mislukt, het bestuur is onbetrouwbaar en mist marktinzicht en visie, zo werd de medewerkers voorgehouden. Ook de vakbonden hebben het vertrouwen in de leiding inmiddels opgezegd. 
 
Aversie
De centrale ondernemingraad (COR) heeft het vertrouwen in de Raad van Bestuur eerder dit jaar in alle stilte opgezegd in de hoop op beterschap. De Raad van Toezicht vond die beslissing echter ingegeven door persoonlijke aversie, en daarom kon het bestuur aanblijven.  De redenen voor die vertrouwensbreuk werden gisteren voor het eerst aan het personeel gepresenteerd.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.