Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eerste opwarmacties CAO VVT

De opwarmactiviteiten gericht op het CAO-conflict voor verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg zijn gisteren van start gegaan.
Eerste opwarmacties CAO VVT

Onderhandelaar Pim van Loon van ABVAKABO FNV heeft in verpleeghuis de Schildershoek in Den Haag daarvoord de aftrap gegeven.
 
Meer werken
De vakbond accepteert de door de werkgeversorganisatie Acti-Z voorgestelde verslechteringen niet, zei van Loon in de kantine tegen de medewerkers. Volgens de bond zal het werkgeversaanbod werknemers in de V&V-sector zo'n 350 euro per jaar kosten. Daarnaast moeten werknemers ruim 13 uur per jaar meer gaan werken tegen hetzelfde salaris. Voor thuiszorgmedewerkers geldt dat zij 25 uur verlof verliezen om een eindejaarsuitkering van 3,0 procent te  ontvangen. Ook komt 5 mei als bijzondere vrije dag te vervallen.
 
Handtekeningenactie
Bij Interzorg Noord Nederland in Assen heeft ook een eerste opwarmactiviteit plaatsgevonden. Bij de opwarmactie voor de CAO VV&T hoort een handtekeningactie. Momenteel zijn er al ruim 700 handtekeningen binnen. Grootschaligere acties staan voor na de zomer gepland.
 

 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.