Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Hitteplan is onmogelijk in ouderenzorg'

De Nederlandse ouderenbonden zijn niet tevreden over het nationaal hitteplan dat eerder deze week door het ministerie van Volksgezondheid is gepresenteerd.

Dat hebben de gezamenlijke ouderenbonden donderdag bekendgemaakt.

Personeelstekort

Personeel van zorginstellingen dient, volgens het plan, de bejaarden bij te staan in tijden van grote hitte. Maar volgens de ouderenorganisaties PCOB, ANBO en Unie KBO is er in de vakantietijd nauwelijks personeel aanwezig om de ouderen te helpen. De organisaties vragen zich ook af wie de spotjes op radio en televisie gaan betalen.

Waarschuwingen

Het hitteplan houdt in dat voortaan via radio en televisie waarschuwingen voor perioden met hoge temperaturen worden verspreid. Met name ouderen weten dan dat ze bijvoorbeeld extra water moeten drinken, en een koele plek moeten zoeken.

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.