Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Meer leiderschap voor verpleegkundigen'

Beroepsorganisatie NU'91 wil het leiderschap onder verpleegkundigen en verzorgenden meer gaan stimuleren.

 
Op die manier wordt de rol en de positie van verpleegkundigen en verzorgenden vergroot, ook naar de buitenwereld toe. Bovendien hoopt de beroepsorganisatie hiermee meer innovatieve initiatieven vanuit de verpleging en verzorging te ontlokken. Ook het zelfmanagement van verpleegkundigen en verzorgenden zal erdoor verbeteren, zo is het idee.
 
Speciale programma's
Dat is de opzet van het advies Empowerment van Verpleegkundigen en Verzorgenden, dat de Vakinhoudelijke Raad van NU'91 aan het bestuur heeft gepresenteerd. De Raad wil dat NU'91 programma's gaat ontwikkelen voor individuele verpleegkundigen en verzorgenden, waarin zij leren hun leiderschapspositie te ontwikkelen en in te nemen.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.