Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Meer studenten verpleegkunde door salaris-truc

Door betaald leren is het aantal studenten verpleegkunde in België vorig jaar gegroeid.

Na het dieptepunt in 2000 met slechts 19.314 verpleegkunde studenten is dat aantal nu gestegen naar 22.346. Dat is een stijging van 14%. Reden van de stijging is het 'Project 600'. In dit opleidingsproject kan personeel dat werkzaam is in de ouderenzorg en in ziekenhuizen de studie voor verpleegkundige volgen met behoud van salaris.
 
Dreiging
Vorig jaar dreigde het project nog stop te worden gezet. Dit leidde op 12 mei, op de Internationale Dag van de Verpleegkunde, tot een demonstratie bij minister Demotte.
 
Unieke impuls
Het Opleidingsproject pretendeert niet de oplossing te zijn voor het verpleegkundigentekort nu en in de komende jaren. Toch geeft het een essentiële en unieke impuls, zo blijkt nu. Tot nu toe hebben ruim duizend studenten op deze manier hun diploma gehaald.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.