Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Meer ziekenhuizen mogen dotteren

Hartpatiënten kunnen straks in veel meer ziekenhuizen terecht voor een dotterbehandeling. Nu kan dat alleen in ziekenhuizen waar een afdeling hartchirurgie aanwezig is.

 
Minister Ab Klink vindt dat echter niet meer nodig en wil vanaf 2009 meer ziekenhuizen laten dotteren. Wel moeten deze ziekenhuizen zorgen voor goede achtervang in het geval van complicaties. Ook moet de behandeling minstens zeshonderd keer per jaar uitgevoerd worden, om de kwaliteit op peil te kunnen houden.
 
Bijzondere verrichting
Klink ziet dotteren niet meer als bijzondere medische verrichting die alleen in de negentien hartcentra uitgevoerd mag worden. Met het oog op de toenemende vraag naar een dotterbehandeling, heeft hij dan ook besloten meer ziekenhuizen aan te wijzen. Hij legt hiermee een advies van de Gezondheidsraad naast zich neer. Ook de Stichting Hartpatiënten Nederland is tegen het plan.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.