Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuwe eetstoornis bij jonge diabetici rukt op

Een nieuwe eetstoornis onder jonge vrouwen met diabetes is in opkomst. In Engeland zijn duizenden gevallen bekend van diabetici die insuline-injecties overslaan om slank te blijven of te worden.
Nieuwe eetstoornis bij jonge diabetici rukt op

 
Snel afvallen
De Liefdadigheidsvereniging Diabetes in Engeland schat dat een derde van de jonge vrouwelijke diabetici met type 1 regelmatig injecties overslaat om zo snel gewicht te verliezen. Doktoren noemen dit verschijnsel diabulimia.
 
Hartfalen
Het op deze manier zorgen voor een slank figuur kan volgens de artsen leiden tot blindheid, hartkwalen en nierfunctiestoornissen. Ook in Amerika zijn geluiden van diabulimia als trend onder jonge diabetici. Artsen vragen aandacht voor erkenning van het probleem, zodat de aandoening sneller wordt herkend en kan worden aangepakt.
 

Redactie Nursing - Brenda Kluijver

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.