Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Onbekwame verpleegkundige uit register gezet

Een Ierse verpleegkundige mag haar beroep niet meer uitoefenen vanwege een gebrek aan kennis en competenties. Ze heeft herhaaldelijk fouten gemaakt in haar werk.

 
Zo heeft de verpleegkundige tussen 2004 en 2005 een collega verkeerd voorgelicht over een patiënt, een patiënt in gevaar gebracht door het toedienen van verkeerde medicijnen en heeft zij verkeerde informatie over een patiënt genoteerd in het verpleegdossier.
 
Gevaar voor patiënt
Het Nursing and Midwifery Council's (NMC) Conduct and Competence Committee oordeelde dat de verpleegkundige onbekwaam is en blijk heeft gegeven van een gebrek aan kennis. Ook haar beoordelingsvermogen is niet betrouwbaar, vond het commite. Daardoor is zij een gevaar voor patiënten en is zij geschrapt uit het Ierse BIG-register.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.