Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Online overzicht van verpleeghuisbedden

Verpleeg- en ziekenhuizen in Noord-Brabant, de Bommelerwaard en Nijmegen krijgen binnenkort een overzicht van alle beschikbare verpleeghuisbedden en crisisplekken in de regio.

 
Dit is mogelijk via een nieuwe website, www.crisisbed.nl , die per 1 augustus de lucht in gaat. 
 
Makkelijker overdragen
Op deze manier zouden zorgverleners minder tijd kwijt moeten zijn met rondbellen wanneer zij een patiënt willen overdragen. Verpleeghuizen en crisisinstellingen kunnen hun beschikbare bedden aanmelden op de site, waar ziekenhuizen vervolgens in kunnen zoeken. Ook huisartsenpraktijken krijgen toegang tot de site.
 
Succes
Als deze proef een succes blijkt, kunnen ook andere regio's in de nabije toekomst gebruik maken van de website. Connectzorg Nederland, dat de nieuwe service aanbiedt, heeft de website in nauwe samenwerking met de verpleeghuisbranche opgericht. 
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.