Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Patiënte vergeten in MRI-scanner

Een Belgische vrouw is per ongeluk vergeten in de MRI-scanner. Het personeel heeft haar anderhalf uur laten liggen.

 
De patiënte lag afgelopen vrijdag voor een behandeling van een kwartier in de scanner. Na de behandeling verlieten de medewerkers de ruimte. Een oplettende verpleegkundige zag na ruim anderhalf uur de echtgenoot nog steeds in de wachtkamer zitten en ging polshoogte nemen.
 
Geduldig
De vrouw had al wel het gevoel dat er iets mis was, maar dacht dat het misschien zo hoorde. ‘Het leek me al lang te duren, maar ik bleef geduldig wachten. Het licht in de tunnel ging uit en toen ging ook het licht in de kamer uit’, aldus de vrouw.
 
Excuses
Het ziekenhuis, onderdeel van de Chambor-groep, heeft zich inmiddels verontschuldigd voor de blunder. ‘Tijdens de vakantie is er slechts één dokter voor twee toestellen. Maar gevaar was er niet. De schoonmaakploeg had haar anders sowieso wel ontdekt op maandag’, stelt het ziekenhuis. Het echtpaar dient geen klacht in.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.