Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Pil meet oververhitting Vierdaagselopers

Een speciale pil meet bij de komende Vierdaagse of wandelaars oververhit raken door de fysieke inspanning die zij leveren.

Hoogleraar Maria Hopman van de Radboud Universiteit Nijmegen laat zestig wandelaars een pil slikken waarin een temperatuursensor en een zendertje zit. Hiermee meet zij de vochthuishouding en de lichaamstemperatuur van de Vierdaagse-wandelaars. De pil verlaat na 24 uur het lichaam.
 
Verband
Hopman hoopt met dit onderzoek wetenschappelijk bewijs te verkrijgen om advies aan wandelaars mee te kunnen onderbouwen. De resultaten zullen in verband worden gebracht met het weer tijdens de Vierdaagse.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.