Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Rechter: arboverpleger spande samen

De tuchtrechter heeft een arbo-verpleegkundige gewaarschuwd vanwege het samenspannen met de werkgever in een ziekmeldingszaak.

 
De bedrijfsverpleegkundige is door een ziekenverzorgende voor het Regionaal Tuchtcollege in Amsterdam gedaagd, wegens onvoldoende begeleiding tijdens een ziekteperiode en het samenspannen met de werkgever. Het tuchtcollege vond de eerste klacht ongegrond, maar deelde voor de tweede klacht een waarschuwing uit.
 
Onafhankelijk
De ziekenverzorgende kwam thuis te zitten met schouderklachten. Zijn ziekmelding kwam echter pas drie maanden na dato binnen bij de arbodienst. Dit bleek op verzoek van de werkgever te zijn gebeurd, en de bedrijfsverpleegkundige heeft hierin geen actie ondernomen de procedure te bespoedigen. De tuchtrechter vond dit zeer kwalijk, omdat arboverpleegkundigen een zelfstandige en onafhankelijke houding moeten hebben.
 
Niet verwijtbaar
Het college oordeelde dat ook de begeleiding tijdens de ziekteperiode in gebreke is gebleven, maar niet in die mate dat het verwijtbaar was.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.