Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Schikking gemeld in aidszaak verpleegkundigen

Er is een schikking bereikt in de zaak tegen vijf Bulgaarse verpleegkundigen en een Palestijnse arts die ter dood zijn veroordeeld omdat ze kinderen in Libië willens en wetens met aids zouden hebben besmet.
Schikking gemeld in aidszaak verpleegkundigen

Dat heeft de Libische Gadhafi-stichting bekendgemaakt. Woordvoerder Salah Abdessalem zei dat de stichting met de Liga van Libische Kinderen, die de families van de met aids besmette kinderen vertegenwoordigt, tot een akkoord is gekomen dat een eind aan de crisis zal maken. De details zullen vandaag worden bekendgemaakt, zei hij.
 
Uitspraak
Wat er nu gaat gebeuren met de arts en de verpleegkundigen blijft nog onduidelijk. Vandaag moet het hooggerechtshof in Tripoli een uitspraak doen over hun terdoodveroordeling. Deze heeft internationaal grote verontwaardiging gewekt. De verpleegkundigen hebben gezegd door marteling tot een bekentenis te zijn gedwongen en wetenschappers hebben op het proces verklaard dat er al lang aids in het ziekenhuis van Benghazi rondwaarde voordat de buitenlanders er kwamen werken.
 
Doodstraf
De ouders van de besmette kinderen, van wie er zeker vijftig zijn overleden, hadden op de doodstraf aangedrongen.
 

 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.