Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige in top tien stoere beroepen

Het beroep van verpleegkundige lijkt, ondanks alle verhalen over wachtlijsten en bezuinigingen in de gezondheidszorg, onder kinderen populairder dan ooit.
Verpleegkundige in top tien stoere beroepen

In de top tien van stoere beroepen staat het vak zelfs op de tweede plaats, met overigens evenveel stemmen als de marechaussee, die koploper is.
 
F-16-vlieger
De verpleegkundige laat de van oudsher spannende beroepen als F-16-vlieger, autocoureur en reddingswerker achter zich. Aanleiding voor het opstellen van deze top tien vormt het vorige maand verschenen boek 'Stoere Beroepen' van de freelancejournalisten Natalie Righton en Ton Koene. Daarin geven ze schoolverlaters - en anderen die zich bezinnen op hun toekomst - tal van adviezen.
 
Portretten
Aan de hand van 50 portretten wordt geschetst wat het vak inhoudt en wat voor eisen er zoal worden gesteld. Zo wordt de doorsnee dag van een balletdanseres beschreven en wordt antwoord gegeven op vragen of vrouwen bij het Korps Mariniers kunnen en hoe je dolfijntrainer wordt. 'In principe is het boek bedoeld voor kinderen vanaf tien jaar, maar we zeggen wel eens gekscherend dat het ook bestemd is voor mensen in een midlifecrisis. Want ook volwassenen kunnen er hun licht opsteken', aldus Ton Koene.
 
Populair
Tegelijk met het boek werd ook de site stoereberoepen.nl opgezet. 'Kinderen kunnen erop aangeven wat hun favoriete beroep is. Bovendien is de site in het leven geroepen voor kinderen van wie de ouders geen geld hebben voor ons boek, maar die toch graag informatie willen over stoere beroepen', licht Koene toe. Ook de auteurs van het boek vinden het opvallend dat de verpleegkundige in de top tien op de tweede plaats staat. 'Maar kennelijk wordt het vak weer populair.'
 
Trend
'Laten we hopen dat deze top tien een voorbode is van een toekomstige trend. Want we kunnen ze heel goed gebruiken', reageert Aaldert Mellema van vakbond Nu'91 blij verrast.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.