Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige krijgt levenslang

De verpleegkundige uit Berlijn die eerder dit jaar toegaf patiënten te hebben vermoord, is veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.
 

 
Ze is veroordeeld voor de moord op vijf patiënten op de afdeling Cardiologie van het Charité-ziekenhuis. Ze diende hen een overdosis medicijnen toe.
 
Fatale rol
De acht, allen ernstig ziek, waren tussen de 48 en 77 jaar en overleden tussen juni 2005 en oktober 2006. In drie gevallen achtte de rechtbank haar fatale rol niet voldoende bewezen. In april bekende de verpleegkundige al schuld aan de dood van vier patiënten. Ze zei dat ze medelijden had met hen en dat ze hun een verdere lijdensweg wilde besparen.
 
Laatste wens
De rechtbank wees dat argument van de hand, onder meer vanwege het feit dat de verpleegkundige de laatste wens van een 48-jarige patiënte om thuis te sterven in de wind sloeg en haar leven in het ziekenhuis beëindigde. Volgens de rechter valt het ziekenhuis een gebrek aan overzicht en communicatie te verwijten.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.