Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige verdacht van moord

Een verpleegkundige uit Sittard is door de politie aangehouden wegens poging tot moord op een patiënte.
Verpleegkundige verdacht van moord

 
Ook onderzoekt de politie zijn mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van een andere patiënt uit hetzelfde zorgcentrum.
 
Zeer kritiek
Twee zondagen op rij bleek de bloedsuikerspiegel van de overleden patiënte extreem laag te zijn, waardoor haar toestand zeer kritiek was. Uit onderzoek van het betreffende zorgcentrum van de Cicero-groep bleek dat er insuline uit de medicijnvoorraad was verdwenen. Beide zondagen was de aangehouden verpleegkundige verantwoordelijk voor de patiënte.
 
Arrestatie
Het bestuur van de Cicero-groep sloeg alarm bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en justitie. De 41-jarige verpleegkundige is daarop aangehouden. Er is inmiddels sectie verricht op het lichaam van de overleden vrouw en ook van een andere bewoner die rond dezelfde tijd is gestorven.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.