Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen niet blij met 'stalkplan' jeugdzorg

Verpleegkundigen twijfelen sterk over het plan van minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) om kinderen vanaf hun geboorte vier jaar lang te 'stalken'.
Verpleegkundigen niet blij met 'stalkplan' jeugdzorg

 
Niet alleen de groeicurve en motorische ontwikkeling van de baby, maar ook bijvoorbeeld het drankgebruik en huwelijksproblemen van de ouders moeten in één dossier komen. Rouvoet wil dat consultatiebureaus en wijkverpleegkundigen direct na de geboorte de leefsituatie van een kind tot in detail in kaart brengen.
 
Teveel administratie
Monique Verkerk van V&VN zucht bij het horen van alle ambities van Rouvoet. 'Registreren is goed, maar het mag niet ten koste gaan van het gewone werk en daar ben ik nu wel bang voor. De automatisering in de zorg is nog absoluut niet zo ver dat iedereen in dezelfde bestanden kan kijken en ik ben bang dat de minister wat optimistisch is als hij zegt dat dit over een paar jaar wel kan. Dit moet natuurlijk niet het C2000 van de zorg worden.’
 
Te duur en te laat
C2000 is het digitale communicatiesysteem van politie, brandweer en ambulances dat uiteindelijk veel meer geld kostte dan begroot en veel te laat werd ingevoerd.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.