Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ziekenhuizen staan gsm weer toe

Het Spaarneziekenhuis in Haarlem en de Isala Klinieken in Zwolle staan weer mobiele telefoons toe. Het idee dat mobieltjes ziekenhuisapparatuur storen, is volgens hen achterhaald.

 
Steeds meer ziekenhuizen heffen het verbod op mobiel bellen op, zo meldt het blad Intermediair. 'Tegenwoordig is er voor een belverbod meestal geen goede technische reden meer', zegt consultant Paul Brand van telecomadviesbureau Stratix. 'Alleen bij apparatuur van tien jaar en ouder kan het kwaad als je er vlakbij gaat staan bellen.'
 
Rust op afdeling
Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam en het Academisch Ziekenhuis Maastricht zijn voorbeelden van ziekenhuizen waar het mobiel bellen nog altijd niet is toegestaan. Volgens het OLVG verstoort mobiel bellen de rust op de afdeling. Intermediair meldt dat vaste lijnen er wel volop gebruikt mogen worden. Daarmee verdient het ziekenhuis € 1,50 per dag en 15 cent per tik.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.