Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Beste verpleegkundige zorg in Sionsberg Dokkum

De Sionsberg in Dokkum is volgens onderzoek van Elsevier, het beste ziekenhuis van Nederland. Het Tergooiziekenhuis Hilversum staat op de tweede plaats, het Tweesteden ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk is derde.
Beste verpleegkundige zorg in Sionsberg Dokkum

Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein is vierde, het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda vijfde. De Sionsberg in Dokkum biedt enkele goede specialismen, maar is vooral sterk in verpleegkundige zorg en samenwerking met de huisartsen en instellingen in de regio.
 
Waardering
Ziekenhuizen die kiezen voor de specialismen waarin ze goed zijn, krijgen veel waardering. Dat geldt ook voor ziekenhuizen die hun organisatie richten op de patiënt in de eigen regio en goed samenwerken met huisartsen en instellingen. Dat betekent ook dat zij hun patiënten tijdig doorverwijzen.
 
Elsevier
Het onderzoek ‘De beste ziekenhuizen’ wordt inmiddels twaalf jaar door Elsevier gedaan. Voor het eerst zijn alle Nederlandse ziekenhuizen beoordeeld op zeven hoofdpunten, met elk een eigen winnaar. Ziekenhuis Hilversum (Tergooi) is nummer 1 als het gaat om medische prestaties, een combinatie van medische kwaliteit en ‘algemeen functioneren’ van dossiervorming en patiëntveiligheid tot hygiëne.
 
Inhaalslag
Volgens de informanten van Elsevier gaat het beter in de zorg, en zeker in de ziekenhuizen. De algemene ziekenhuizen oogsten opnieuw meer vertrouwen dan de academische medische centra. Maar de laatste zijn aan een inhaalslag begonnen. De specialist staat er beter op, evenals de verpleegkundige.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.