Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Google werkt aan patiëntendossier

Afgelopen week zijn screenshots uitgelekt van een mogelijke nieuwe service van Google. Het bedrijf wil een elektronisch patiëntendossier gaan
aanbieden.

 

Patiënteninformatie
Uit de screenshots blijkt dat Google Health gericht is op patiënten. Met de service moet het mogelijk worden om allerlei medische informatie op te slaan, bijvoorbeeld over aandoeningen, medicatie, behandelingen, operaties, medische familiegeschiedenis en contactgegevens van behandelaars.
 
De toekomst
Experts op het gebied van zorg en informatie, denken dat de consumentgerichte insteek die Google in gedachten heeft, de toekomst is. The New York Times meldt dat ook Microsoft zich op de markt van gezondheidsinformatie wil begeven. Beide bedrijven erkennen dat zorgen over de aantasting van de privacy een belangrijk obstakel zijn. Daarbij is nog een probleem dat voor het veilig versturen van de data een goede samenwerking nodig is tussen artsen, verzekeraars en informatiebeheerders.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.