Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Kousenaantrekmachine bespaart miljoenen

Een machine die ouderen helpt hun steunkousen uit te trekken kan 25 miljoen euro per jaar besparen.
Kousenaantrekmachine bespaart miljoenen

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft vrijdag minister Klink van Volksgezondheid daarom geadviseerd een experiment met het apparaat voort te zetten.
 
Thuiszorg
De proef heeft uitgewezen dat de meeste deelnemers geen thuiszorg meer nodig hebben als ze eenmaal hebben geleerd met het apparaat om te gaan. Per jaar scheelt dat een bedrag van 3700 euro per cliënt, zegt de NZa. Dat geld kan volgens de toezichthouder beter worden besteed aan andere patiënten die hulp nodig hebben.
 
AWBZ
De NZa vindt dat zorgverzekeraars de kosten van de apparaten in hun verzekeringspakket moeten opnemen. In feite betalen de verzekerden via hun premie dan de kosten. Nu worden de kosten voor thuiszorg betaald uit de AWBZ.
 

 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.