Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

MRSA-epidemie teistert verpleeghuis

In verpleeghuis De Weerde in Eindhoven is een MRSA-epidemie vastgesteld. Elf bewoners en negen medewerkers zijn besmet met de bacterie.

MRSA-epidemie teistert verpleeghuis

Nadat op 12 augustus bij een bewoonster de ziekenhuisbacterie was vastgesteld, testte het verpleeghuis andere bewoners en medewerkers op haar afdeling. Negentien van hen bleken ook besmet.

Kleding
De bewoners met MRSA worden sindsdien apart verpleegd. De medewerkers worden eveneens behandeld voor de bacterie maar hebben hun werk hervat met beschermende kleding.

Maatregelen
De besmetting lijkt zich te hebben beperkt tot een afdeling. Alle bewoners, medewerkers en familieleden zijn op de hoogte gesteld van de besmetting en de maatregelen die De Weerde neemt. Uit voorzorg worden komende dagen de resterende 130 bewoners en 350 medewerkers van De Weerde getest op MRSA. Naar verwachting zijn de resultaten eind volgende week bekend.Redactie Nursing

Eén reactie

  • no-profile-image

    Murray24CHASITY

    I had got a desire to make my commerce, but I did not have enough of money to do that. Thank God my close colleague recommended to use the credit loans. Thence I took the auto loan and made real my old dream.

Of registreer je om te kunnen reageren.