Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Stomazorg bij baby's en kinderen

Plakplaat op de buik Pagina 26 - 29

Samenvatting
Het is belangrijk dat verpleegkundigen en ook ouders tot in detail weten hoe ze voor een baby of kind met een stoma moeten zorgen. Dat vindt hoofdverpleegkundige Sophie van Antwerpen, die kinderstomazorg tot haar stokpaardje heeft gemaakt op haar afdeling Pediatrie. Ze maakt verpleegkundigen en ouders bekend met de specifieke eisen die de baby- en kinderstomazorg stelt. Aandachtspunten zijn de locatie van de stoma, de beweeglijkheid van het kind en de tere huid. Verpleegkundigen kunnen een belangrijke adviesrol vervullen naar de ouders toe, bijvoorbeeld op het gebied van voeding. Voor de patiëntjes zelf heeft Van Antwerpen informatie op maat gemaakt.

Links:
- V&VN stomaverpleegkundigen
- De Nederlandse Stomavereniging (voorheen ‘Harry Bacon’)
- Vlaamse Stoma Verpleegkundigen vzw

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.