Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vaker aangeboren afwijkingen bij zware moeder

Vrouwen die voor ze zwanger raken flink overgewicht hebben, zetten veel vaker een kind op de wereld met een aangeboren afwijking dan vrouwen met een gezond gewicht.

Zwangerschap en obesitas zijn geen goede combinatie, concluderen Amerikaanse experts.
 
Spina bifida
Aanstaande moeders met een BMI boven de 30 (obesitas), lopen twee keer zoveel risico te bevallen van een kind met spina bifida, blijkt uit onderzoek. Ook de kans op afwijkingen aan het hart, de geslachtsdelen en ledematen neemt fors toe.
 
Ondergewicht
Ook vrouwen die iets te zwaar zijn (BMI tussen de 25 en 30) worden vaker naar verrast tijdens hun zwangerschap. Ondergewicht is minder riskant, maar geeft wel een grotere kans op een schisis. De onderzoekers bestudeerden de gegevens van 14.000 kinderen die werden geboren tussen 1997 en 2002.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.