Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Verpleegkundigen moeten zélf indiceren'

Verpleegkundigen moeten zélf de indicatiestelling doen bij nieuwe zorgvragen. Dat vindt beroepsorganistatie Verpleging en Verzorging Nederland (V&VN).
 

Deze week maakte het NIVEL bekend dat de indicatiestelling sinds het CIZ is verbeterd, maar V&VN is niet tevreden. De snelheid en efficiëncy moeten sterk verbeteren en dat kan volgens V&VN door verpleegkundigen zelf de indicatiestelling te laten doen.
 
Veel papierwerk
Mariska de Bont, beleidsadviseur eerstelijnszorg bij V&VN: 'Wijkverpleegkundigen hebben nu vaak nog veel papierwerk om de officiële indicatiestelling te vertalen naar de praktijk. Iedereen heeft last van de bureaucratie. Wij zeggen: Ga uit van onze professionele houding, laat de wijkverleegkundigen de indicatiestelling doen en de zorg leveren waar die nodig is. Niet meer en niet langer.'
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.