Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ziekenhuizen onzorgvuldig met babyvoeding

Vier op de tien ziekenhuizen maken babyvoeding niet klaar volgens de daarvoor geldende richtlijnen.

Uit onderzoek is gebleken dat in een aantal gevallen zuigelingenvoeding in ziekenhuizen te veel bacteriën bevat. Dat maakte de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) woensdag 29 augustus bekend.

Verbetering
De VWA en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dringen bij ziekenhuizen aan op verbetering. Vooral in de afdelingskeukens waar de voeding wordt klaargemaakt, stelde de VWA tekortkomingen vast. Werkbladen, flesjes en spenen werden onvoldoende gereinigd, persoonlijke hygiëne schoot tekort en bereide voeding werd te lang of te warm bewaard.
 
Opnieuw inspecteren
De VWA heeft de resultaten van het onderzoek onder de aandacht gebracht van de raden van bestuur van de ziekenhuizen. In het najaar zal de VWA naar eigen zeggen de keukens waar zuigelingenvoeding wordt klaargemaakt opnieuw inspecteren.
 
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.