Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Bacteriën in babyvoeding ziekenhuis

Vier op de tien ziekenhuizen maken babyvoeding niet klaar volgens de daarvoor geldende richtlijnen. Uit onderzoek is gebleken dat in een aantal gevallen zuigelingenvoeding in ziekenhuizen te veel bacteriën bevat.
Bacteriën in babyvoeding ziekenhuis

Dit zegt de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). De VWA en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dringen bij ziekenhuizen aan op verbetering. Vooral in de afdelingskeukens waar de voeding wordt klaargemaakt, stelde de VWA tekortkomingen vast.

Inspecteren
Werkbladen, flesjes en spenen werden onvoldoende gereinigd, persoonlijke hygiëne schoot tekort en bereide voeding werd te lang of te warm bewaard. In het najaar zal de VWA naar eigen zeggen de keukens waar zuigelingenvoeding wordt klaargemaakt opnieuw inspecteren.

Tekst: Redactie KraamSupport
ZorgPers

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.