Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Bussemaker: ‘Geen ontslagen thuiszorg’

'Het is 'van de zotte' wanneer er in de thuiszorg ontslagen vallen.' Dit zegt staatssecretaris Bussemaker in een interview dat komende vrijdag 7 september in Nursing verschijnt.
Bussemaker: ‘Geen ontslagen thuiszorg’

 
‘De behoefte aan zorg verdwijnt immers niet. Hooguit de plek waar vanuit de zorg geboden wordt', aldus de staatssecretaris.
 
Vissen
Bussemaker: ‘Door de WMO  vissen thuiszorginstellingen soms achter het net. Bijvoorbeeld doordat zij door hun eigen bureaucratie geen aantrekkelijk aanbod kunnen doen. Of thuiszorgorganisaties zitten in de problemen omdat ze zorg onder de kostprijs hebben aangeboden. De VNG en ActiZ zouden haar leden hierop moeten aanspreken.’
 
Meldpunt
Bussemaker is niet onder de indruk van de onlangs gestarte campagne rond de problemen in de thuiszorg ‘Zorg geen markt’ van oppositiepartij SP: ‘De problemen in de thuiszorg zijn niet het gevolg zijn van marktwerking.’ Ze is wel geschrokken van wat ze kort na haar aantreden in de thuiszorg aantrof: ‘Ik heb direct een convenant gesloten om te voorkómen dat medewerkers voor de zorg verloren gaan. En we hebben een meldpunt opengesteld waar gedwongen ontslagen kunnen worden gemeld. Tot op heden zijn daar nog geen meldingen binnengekomen.’
 
 
Lees ook:

Redactie Nursing - Yolanda Stil

Of registreer je om te kunnen reageren.