Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Crocs verboden in OK


Medewerkers van operatiekamers in Sheffield mogen de populaire Crocs niet meer dragen omdat het te gevaarlijk zou zijn. Dit meldt de BBC.
Crocs verboden in OK


De overkoepelende organisatie voor ziekenhuizen, Sheffield Teaching Hospitals, is bang dat het gekleurde schoeisel met gaatjes gezondheid- en veiligheidssrisico's veroorzaakt of zelfs infecties.
 
Nieuwe schoenen
Medewerkers van de OK zullen op zoek moeten gaan naar nieuwe schoenen want het verbod op de Crocs is voor hen al ingegaan. Een woordvoerder van het ziekenhuis wijt dat vooral aan de gaten in de schoenen. 'Zij kunnen te maken krijgen met vallende messen en naalden en het risico van infectiegevaar als bloed of andere sappen in de gaten druppelt'.
 
Statische elektriciteit
De organisatie ontkent eerdere berichten dat statische elektriciteit, veroorzaakt door de schoenen, medische apparatuur kan verstoren. In april verbood een ziekenhuis in Zweden het schoeisel na drie incidenten met statische elektriciteit die medische apparatuur verstoorde. Het personeel droeg op dat moment de rubberen schoenen.
 
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.