Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Crocs verstoren apparatuur niet'

Dat Crocs een statische lading hebben die medische apparatuur verstoort, is volgens de fabrikant van de populaire schoen regelrechte onzin.

 
Een Brits ziekenhuis heeft onlangs de Crocs-schoen verboden omdat de statische lading ervan storingen aan medische apparatuur zou geven. 'Ons is echter geen reden bekend waarom Crocs gevoeliger voor statische elektriciteit zouden zijn dan andere schoenen zoals gympen en ander schoeisel dat wordt gedragen door artsen en verpleegkundigen', meldt Crocs Europe in een reactie.
 
Meer factoren
Volgens Crocs Europe is er een aantal factoren dat voor statische lading kan zorgen: temperatuur, vochtigheidsgraad, vloermateriaal en het schoeiselmateriaal. Alleen het schoeiselmateriaal kan medische apparatuur nooit verstoren, meldt de fabrikant. 
 
Onderzoek
De bewering van Crocs wordt onderbouwd met een onderzoek van TNO, waarin meerdere Crocs-modellen, een K-swiss tennisschoen, een schoen van het merk Dansco en een Quiva-klomp met elkaar zijn vergeleken op het opwekken van statische energie. De Crocs lieten de minste statische activiteit zien. Crocs Europe gaat nog verder onderzoek doen.
 
Crocs Benelux

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.