Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Desinfectiemachine in Bernhoven niet stuk'

De mogelijke besmetting van honderden patiënten van ziekenhuis Bernhoven heeft niets te maken met een defect aan de desinfecteermachines.
 

Dat meldt fabrikant Steris. Een oorzaak voor het incident bij Bernhoven is nog niet gevonden. Vertegenwoordigers van de fabrikant, leverancier en het ziekenhuis zijn nog bezig die te achterhalen. Het ziekenhuis heeft leverancier Sanamij aansprakelijk gesteld.
 
Getraind personeel
Andere ziekenhuizen kunnen de wasmachine gewoon blijven gebruiken, aldus Steris in de verklaring. 'Als getraind personeel de procedures volgt, werkt de machine veilig en worden endoscopen goed gereinigd.'
 
Besmetting
Ziekenhuis Bernhoven riep vorige week vijfhonderd patiënten op voor een bloedonderzoek. Slangen die het gebruikte voor kijkonderzoek waren door een technische fout in vier nieuwe desinfecteermachines mogelijk niet goed gereinigd, zegt het ziekenhuis. Er bestaat een kleine kans dat de patiënten daardoor besmet zijn geraakt met HIV of hepatitis.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.