Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Iedereen moet leren reanimeren'

Ruim tweederde van de Nederlanders weet niet hoe je moet reanimeren. Daarom start de Hartstichting op Wereldhartdag, zondag 30 september 2007, met de ‘zes minuten campagne’. Met deze nieuwe campagne wil de stichting iedereen ertoe aanzetten een reanimatiecursus te gaan volgen.


Ruim tweederde van de Nederlanders weet niet hoe je moet reanimeren. Daarom start de Hartstichting op Wereldhartdag, zondag 30 september 2007, met de ‘zes minuten campagne’ . Met deze nieuwe campagne wil de stichting iedereen ertoe aanzetten een reanimatiecursus te gaan volgen.


Hartstilstand 
Will Goossens is programmaleider van het Nationaal Programma Hartstilstand , een grootschalig programma van vijf jaar dat bestaat uit diverse projecten. Dit voorjaar is het Programma gestart met de ‘zes minuten campagne’. ‘Wij willen de Nederlandse bevolking er vanaf 30 september bewust van maken dat een hartstilstand iedereen kan treffen.’, zegt Goossens, ‘Dus ook je partner, collega of vriendin.’ Volgens Goossens is er eigenlijk geen enkel argument te verzinnen waarom niet iedereen zou leren reanimeren. ‘Er wordt altijd wel een cursus in de buurt gegeven en duurt bovendien in totaal maar zes uur. Die tijd zou iedereen over moeten hebben voor het redden van een leven.’
 
Reanimatie
Reanimatie in de eerste zes minuten van een hartstilstand kan het verschil zijn tussen leven of dood. Een ambulance is vaak niet op tijd ter plaatse waardoor omstanders moeten ingrijpen. Meestal is er geen voorteken voor een hartstilstand, maar vindt deze plotseling plaats.

 
Lees ook op nursing.nl

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.