Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Inschrijving kwaliteitsregister niet verplicht

Wie denkt dat inschrijving in het Kwaliteitsregister V&VN verplicht is voor de herregistratie Wet BIG, heeft het mis.

Dit zeggen de vakbonden ABVAKABO FNV, NU’91 en CNV Publieke Zaak.

BIG-register
Op het moment is er veel onduidelijkheid rondom het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden, opgesteld door beroepsvereniging V&VN. Volgens de vakbonden wordt de indruk gewekt dat verpleegkundigen en verzorgenden ingeschreven moeten staan in het kwaliteitsregister, om de herregistratie wet BIG te krijgen. Abvakabo wil duidelijk maken dat een kwaliteitsregister los staat van het BIG-register. Inschrijven in het kwaliteitsregister is dus niet verplicht voor de herregistratie wet BIG.

Korting
De vakbonden laten ook weten dat ze tegen de afspraak zijn waarbij ziekenhuizen het lidmaatschap van de V&VN betalen, en daarmee korting krijgen op het inschrijven in het kwaliteitsregister. Ze vinden dit onvoldoende objectief. Bovendien druist dit in tegen de vrije keuze van vereniging.


Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.