Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Kwart misbruikende hulpverleners is vrouw

Ongeveer een kwart van alle hulpverleners die patiënten seksueel misbruiken, is vrouw.
Kwart misbruikende hulpverleners is vrouw

Dat heeft de stichting Misbruik door Hulpverleners zondag gezegd. Toch komt het volgens de stichting maar zelden voor dat vrouwen zich hiervoor moeten verantwoorden. Bij vrouwelijke daders is het slachtoffer minder geneigd aangifte te doen, concludeert Misbruik door Hulpverleners.
 
Andere vrouwen
Vrouwelijke hulpverleners die hun patient of cliënt seksueel lastig vallen, hebben het vooral op andere vrouwen gemunt, aldus de stichting. In ongeveer vier op vijf situaties is een andere vrouw het slachtoffer.
 
 
Lees ook:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.