Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nederlanders naar Duitsland voor medische check

Per dag laten ongeveer 25 Nederlanders in Duitsland een medische check-up uitvoeren. In Nederland worden voor deze onderzoeken geen vergunningen verstrekt.


Bij een preventief medisch onderzoek wordt via een MRI-scan, bloed-, urine- en ontlastingonderzoek, een hartfilmpje en een cardiotest gekeken of mensen iets onder de leden hebben.

Voorlopers
PreScan Nederland is actief in preventief medisch onderzoek en bemiddelt onder andere voor de total body scan in het Mathias Spital in het Duitse Rheine. Volgens directeur Eddy van Heel komen naar alle klinieken samen in Duitsland, naar schatting ongeveer 25 mensen per dag. 'Je ziet dat het laten uitvoeren van een medische check-up voor veel mensen steeds meer past in hun leefstijl', zegt van Heel, 'Nederlanders zijn voorlopers in de wereld als het gaat om gezond leven. Velen gaan voor gezond eten, stoppen met roken, sport en fitness. In dat patroon past ook het krijgen van meer zicht op je lichaam via een medische check-up.'
 
50-plussers
Waren het enkele jaren geleden vooral mensen met wat meer geld die een APK-keuring voor het lichaam ondergingen, nu doen ook steeds meer mensen met een modaal inkomen dit, constateert Van Heel. Vooral onder 50-plussers is de check-up in Rheine populair.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.