Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Pil verbloemt gescheurd maagdenvlies

De afdeling gynaecologie van het UMC Utrecht biedt een alternatief voor het herstellen van het maagdenvlies bij moslimvrouwen die geen maagd meer zijn.
Pil verbloemt gescheurd maagdenvlies

Gynaecoloog Ineke van Seumeren verstrekt een speciale vaginale zetpil die een half uur na inbrengen een slijmerige rode afscheiding veroorzaakt. Zij vertelt dit in Uniek, het magazine van het UMC Utrecht , dat deze week verschijnt.
 
Reconstructie
Vooral meisjes van Turkse en Marokaanse komaf komen bij de afdeling gynaecologie voor een reconstructie van het maagdenvlies, omdat ze als maagd willen trouwen. Het UMC Utrecht willigt een verzoek tot deze hymenreconstructie niet altijd in, vertelt Van Seumeren. 'We krijgen zo’n twintig verzoeken per jaar, daarvan honoreren we ongeveer de helft.'
 
Truc
Als alternatief voor de maagdenvliesreconstructie biedt Van Seumeren de speciale pil aan, een truc om het bloeden bij de eerste coïtus na te bootsen. 'Tijdens het consult leg ik uit dat uit dat de meeste vrouwen niet of nauwelijks bloeden tijdens de eerste keer en ik vraag hen of zij onderling dan niet praten over alternatieve hulpmiddellen. Als alternatief geef ik ze de pillen mee.'
 


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

4 reacties

 • no-profile-image

  pinar

  Zou ik meer info mogen weten aub. en wat kost zo een pil?

 • no-profile-image

  Diya

  Ik zou graag willen weten hoe ik aan
  Deze pil kan komen want ik ga in de zomer naar
  Afghanistan en ben bang dat ik daar ga trouwen
  En ik heb een hele strenge familie
  Als er meisjes niet bloeden kunnen ze me de dood bedreigt
  Worden ben heel erg bang en ik wil graag aan de pil
  Komen

 • no-profile-image

  Farida

  Ik zou graag wat meer informatie willen over de Pil namelijk wordt zo een pil vergoed en zoniet hoeveel kost zo een pil dan??

  Groetjes Farida
  Alvast bedankt!

 • no-profile-image

  Dunya

  Zou ik meer info mogen weten aub. en wat kost zo een pil?

Of registreer je om te kunnen reageren.