Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Toch ontslagen in de thuiszorg

Duizenden medewerkers in de thuiszorg raken dit jaar hun vaste baan kwijt. Eerder meldde staatssecretaris Bussemaker in Nursing dat het ‘van de zotte’ zou zijn wanneer medewerkers voor de zorg verloren zouden gaan. ‘De behoefte aan zorg verdwijnt immers niet.’
 
Toch ontslagen in de thuiszorg

 
In een interview met Nursing (septembernummer) meldt Bussemaker dat er op een speciaal daarvoor in het leven geroepen meldpunt geen ontslagmeldingen zijn binnengekomen. Vorige week meldde zij echter in een brief aan de Tweede Kamer te verwachten dat 5.000 medewerkers hun vaste baan kwijt zouden raken. Bussemaker baseert zich hierbij op 37 meldingen die per 31 augustus op dit meldpunt zijn binnengekomen. Het interview met Nursing vond 21 augustus plaats.
 
Huishoudelijke zorg
Het zijn vooral medewerkers in de huishoudelijke zorg die hun vaste baan kwijtraken. Een deel hiervan zal als alfahulp in de thuiszorg blijven werken. Alfahulpen vallen echter niet onder een CAO. Bussemaker maakt echter ook melding van managers die hun vaste baan verliezen.
 
Totaal aantal ontslagen
ActiZ en de Abvakabo schatten dat het uiteindelijke aantal ontslagen nog zal kunnen oplopen tot 12.000.
 
 
Lees ook:

Redactie Nursing - Yolanda Stil

Of registreer je om te kunnen reageren.