Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Top 10's van ziekenhuizen zijn misleidend'

De tops van ziekenhuizen die de afgelopen weken bekend zijn gemaakt, zijn misleidend en verwarrend voor de consument. Dat zegt onderzoeksbureau Independer.

 
Het bureau reageert op tops zoals de Ziekenhuis Top 10 van Elsevier en het AD-onderzoek. Independer pleit voor meer inzicht in de kwaliteit van de zorg op het niveau van de aandoening, in plaats van op het niveau van de instelling zoals in de huidige tops.
 
Behandeling
Waar het ene ziekenhuis hoge ogen gooit als het gaat om het verwijderen van een galblaas, kan bijvoorbeeld de zorg rondom de bevalling nog veel te wensen overlaten, zo oordeelt Independer. Aangezien consumenten vergelijken op het niveau van de behandeling, vindt Independer de huidige publicaties misleidend voor de consument.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.