Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vakbond start CAO-actie 'Wielklem'

Vakbond Abvakabo FNV is gisteren gestart met een actie voor een betere CAO voor de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg (VVT).

De actie 'Wielklem' begon met het overhandigen van ruim 25.000 handtekeningen door landelijk cao-onderhandelaar Pim van Loon van Abvakabo FNV aan een vertegenwoordiger van de werkgevers in de sector. Ook werd het hoofdkantoor van Sensire in Terborg geblokkeerd.
 
WMO
Volgens Van Loon zit de thuiszorg 'klem tussen de wmo-perikelen en het onaantrekkelijke cao-voorstel van de werkgevers'. 'Je zou kunnen zeggen dat er door de werkgevers een wielklem op de sector is gezet,' aldus Van Loon. Onder de cao VVT vallen 360.000 werknemers
 
Stagevergoeding
Abvakabo FNV heeft de onderhandelingen voor de cao VVT begin juni afgebroken. De vakbond was ontevreden over de werkgeversplannen, zoals het salarisvoorstel en het verlagen van de ziektekostenbijdrage. De vakbond pleit voor een minimale stagevergoeding, om de zorg aantrekkelijk te maken voor nieuwkomers.
 
Actie
De komende tijd zal Abvakabo FNV met wielklemmen en bijbehorende 'boetes' op pad gaan om actie te voeren.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.