Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vis verkleint kans op darmkanker

Wie wekelijks een keer vis eet, heeft 4 procent minder kans op kanker in de dikke darm. Dat concluderen onderzoekers van Wageningen Universiteit.

Bij drie keer in de week vis op het menu is dat 12 procent, want de kans daalt met 4 procent per keer.

Onderzoek
De onderzoekers baseren zich op een analyse van veertien bestaande studies. 'We weten al langer dat de consumptie van vis de kans op dikkedarmkanker vermindert', zegt onderzoeker Anouk Geelen . 'Hoe dat verband precies in elkaar zit, weten we niet. Misschien komt het door de vetzuren in vette vis, de omega-3-vetzuren. Als dat zo is, dan beschermen zalm en makreel tegen darmkanker, maar kabeljauw niet.' Het onderzoek werd gepubliceerd in de American Journal of Epidemiology .


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.