Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Wellicht hulp voor ouders met gehandicapt kind

Donderdag 27 september 2007 wordt aan minister Rouvoet het plan Vroeg, Voortdurend en Integraal overhandigd voor verbetering van de hulp aan kinderen met een beperking en hun ouders.

De kern van dit project is het opzetten van regionale ketens van samenwerking op het gebied van vroege signalering, diagnostiek, zorg, onderwijs en ondersteuning. Doel hiervan is kinderen met ontwikkelingsproblemen zo vroeg mogelijk op te sporen en gerichte zorg en opvoedingsondersteuning aan te bieden.
 
Blauwdruk
De samenwerkende organisaties vragen de minister hun innovatieve plan op te nemen in de blauwdruk van de Centra voor Jeugd en Gezin en de uitvoering van het project financieel te ondersteunen. De initiatiefnemers vertegenwoordigen de landelijke cliëntenorganisaties, brancheorganisaties van dienstverleners en zorginstellingen, speciaal onderwijs en de zorgverzekeraars.
 
Knelpunten

Met de aanbieding van het plan wijzen de organisaties minister Rouvoet op het grote belang van vroege signalering en hulp. Zij pleiten er voor de ontwikkeling van ketens van vroege signalering, diagnostiek, zorg, onderwijs en ondersteuning voor kinderen met beperkingen (0 tot 7 jaar) en hun gezin mogelijk te maken.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.