Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Zwaarlijvige patiënt krijgt eigen ambulance

In het noorden van het land gaan speciale ambulances rijden voor zwaarlijvige mensen. De ambulances moeten voorkomen dat ambulancepersoneel zich vertilt.

 

De Groningse ambulancedienst is naar eigen zeggen de eerste in ons land die de ambulances gaat inzetten. De brancards zijn met een drukknop in hoogte verstelbaar en worden via een platform in de wagen gereden. Mensen met overgewicht worden nu door de brandweer of soms zelfs met verhuiswagens vervoerd.

Zwaar en groot

De ambulances gaan vanaf februari rijden rond Assen, Emmen en Leeuwarden. De wagens zijn vooral bedoeld voor mensen zwaarder dan 100 kilo. Ze zullen ook voor reguliere oproepen worden ingezet. Omdat de ambulances dermate zwaar en groot zijn, is het rijbewijs C vereist.

Meer over overgewicht op nursing.nl

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.