Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Alcohol in de koffiepauze

Zelfs in de koffiekamer worden Nijmeegse verpleegkundigen gewezen op het belang van handhygiëne.

Alcohol in de koffiepauze

In het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en de Sint Maartenskliniek (SMK) worden duizenden wegwerpbekertjes voor koffie en thee verspreid, met daarop het campagnelogo voor goede handhygiëne.

Campagne
In beide Nijmeegse ziekenhuizen loopt sinds 2007 een campagne om het belang van vaak en goed desinfecteren onder de aandacht van de medewerkers te brengen. Hoewel de handhygiëne in beide hospitalen net zo goed is als in de rest van Nederland, wordt de lat nog hoger gelegd. Optimale handhygiëne kan ziekenhuisinfecties en andere overdracht van virussen en bacteriën voorkomen, stelt de campagneleiding, aangevoerd door hoogleraar infectieziekten prof. dr. Andreas Voss.

Alcoholoplossing
Behalve met bekertjes wordt de campagne ook ondersteund door een reeks opvallende posters. Daarop staat ' I LOVE ALCOHOL… op mijn handen'. De tekst moet de medewerkers prikkelen om hun handen te desinfecteren met een alcoholoplossing, in plaats van het minder veilig geachte wassen met water en zeep.

Toiletpapier
Na de koffiekamer is straks de wc aan de beurt. Er is voor de ziekenhuismedewerkers toiletpapier in aantocht met de grote (campagne)boodschap als opdruk. Op de velletjes staan teksten en cartoons.Foto: R. Martens/CWZ

Lees ook:
Ethanol blijft voor ziekenhuizen noodzakelijk
Schone handjes (uit: weblog 't Vak - Sandra Hansma)

 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.