Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Amerikaanse ziekenhuizen beveiligen baby's

Meer dan de helft van de ziekenhuizen in Ohio hebben  met een zogenaamd RFID-kind-beveiligingssysteem, dat pasgeborenen moet beschermen tegen ontvoering.
Amerikaanse ziekenhuizen beveiligen baby's

Ook moet het systeem voorkomen dat de baby aan de verkeerde moeder wordt meegegeven.
 
Standaardprotocol
Het aanbrengen van een RFID is een standaardprotocol in deze ziekenhuizen. Het elektoronische bandje met een VeriChip wordt om de enkel van de baby gedaan. De moeder krijgt een matching armbandje. Door middel van dit voetbandje kan de baby via de door het hele ziekenhuis geplaatste monitoren in de gaten gehouden worden.
 
Ingrijpend
Tegenstanders geven aan dat de VeriChip wel een erg ingrijpende oplossing is voor een probleem dat zelden voorkomt, volgens hen is babyontvoering uit ziekenhuizen een 'diaper full of nonsense'. Moeders werden niet om hun mening gevraagd.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.