Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Buikgriep velt Nijmeegse verpleegkundigen

Tientallen verpleegkundigen van UMC St Radboud en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ), hebben zich deze en vorige week ziek gemeld wegens diarree en braakneigingen.

De werknemers van beide in Nijmegen gevestigde ziekenhuizen zijn besmet met het zeer besmettelijke norovirus dat buikgriep veroorzaakt. Ook veel patiënten en bezoekers kampen van het ene op het andere moment met de ziekteverschijnselen. Het virus is relatief onschuldig, maar gevaarlijk voor mensen met een slechte conditie.
 
Geen opnamestops
Het uitvallen van de verpleegkundigen komt de ziekenhuizen momenteel zeer slecht uit, omdat de ziekenhuizen kampen met gebrek aan personeel. Alleen door stevig met werknemers te schuiven, kunnen opnamestops worden voorkomen.
 
Operaties uitgesteld
Uit voorzorg zijn grotere operaties die in de ziekenhuizen gepland stonden, uitgesteld. In UMC St Radboud gaat het om veertien operaties. Diverse afdelingen, waaronder Cardiologie in het CWZ en Heelkunde in het Radboudziekenhuis, hebben de deuren gesloten, zodat ze goed gereinigd kunnen worden. Dat moet verdere uitbreiding van de epidemie tegengaan.
 
Klachten
Voor gezonde mensen vormt het virus geen levensbedreiging. Klachten als braken, braakneigingen en diarree zijn binnen een paar dagen weer verdwenen. De Sint Maartenskliniek in Nijmegen, meldt nog niets gemerkt te hebben van het virus.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.