Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Dertiger kiest verpleegkundige carrière

Het aantal dertigplussers in België dat een verpleegopleiding volgt, neemt sterk toe. Ook de Katholieke Hogeschool Leuven begint volgend jaar met een volwassenenafdeling.

In Leuven is op dit moment al tien procent van de studenten ouder dan dertig. In de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen is het aantal intussen gestegen tot vierenveertig procent. Ook de Hogeschool Antwerpen krijgt steeds meer oudere verpleegkundestudenten, en de KH Mechelen startte in september met een bachelor verpleegkunde voor volwassenen.
 
Carrière
Er is een groot tekort aan verpleegkundigen in België, waardoor steeds meer mensen kiezen voor een verpleegkundige carrière. ‘Het is een echte trend’, zegt Kris Bernaerts, opleidingshoofd verpleegkunde van de KH Leuven, waar tweehonderd 22-plussers, honderdzeven 25-plussers en zevenzestig 30-plussers verpleegkunde studeren op een totale populatie van zevenhonderd verpleegkundestudenten. Omdat het voor de oudere studenten moeilijk is om werk, gezin en studie te combineren start de KH Leuven met een volwassenentraject van vier jaar, in plaats van de klassieke driejarige opleiding.
 
Kinderen
‘De gemiddelde de student verpleegkunde is bij ons zesenderig jaar en heeft twee kinderen’, zegt Machteld Verbruggen, directeur strategisch beleid van de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. In de Hogeschool Antwerpen is het niet anders. Woordvoerder Wouter De Pesseroey: ‘Sinds we vorig jaar de opleiding in flexibeler uren aanbieden, is het aantal dertigplussers gevoelig gestegen.’
 

 
Oproep: ben jij ook als dertigplusser recent aan je verpleegkundecarriëre begonnen? Mail naar nursing@reedbusiness.nl
 
Lees ook:
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.