Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Geweldplegers tegen hulpverleners in de cel

De Tweede Kamer wil dat mensen die geweld gebruiken tegen hulpverleners, zo snel mogelijk voor de rechter komen. Tot die tijd moeten verdachten in de cel blijven, tenzij de afhandeling van hun zaak te lang op zich laat wachten.

CDA en PvdA hebben positief gereageerd op het pleidooi van oppositiepartij VVD voor een vorm van snelrecht bij geweld en agressie tegen onder meer ambulancepersoneel. Aanleiding daarvoor waren de vele incidenten tijdens de jaarwisseling waarbij relschoppers het op hulpverleners hadden gemunt.
 
Omgaan met agressie
De ambulanceverpleegkundigen binnen V&VN zijn blij dat er serieus wordt gekeken naar manieren om het geweld tegen hulpverleners tegen te gaan. Of de voorgestelde juridische sancties echt zoden aan de dijk zetten, wordt betwijfeld. Agressie jegens hulpverleners is al langere tijd een breder maatschappelijk probleem. In de opleiding wordt aandacht besteed aan omgaan met agressie en geweld en er is een landelijk protocol.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.