Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Handen wassen voorkomt diarree

Mensen aansporen hun handen te wassen wassen, kan het aantal gevallen van diarree met dertig procent en soms zelfs levens redden, zo blijkt uit onderzoek.

Veertien studies tonen aan dat handen wassen een eenvoudige manier is om infecties te voorkomen die diarree veroorzaken. Dit geldt zowel voor rijke als arme landen, scholen, ziekenhuizen en andere lokaties.
 
Handen wassen
'De uitdaging is een manier te vinden die mensen aanmoedigt om hun handen te wassen,' aldus een van de onderzoekers van de Universiteit van Calabar in Nigeria. Zij voerden de studie uit voor de Cochrane Collaboration.
 
Darmbacterieën
Door diarree overlijden per jaar 2,2 miljoen mensen, naar schatting van de World Health Organization. het gaat vooral om jonge kinderen en armere landen. Darmbacterieën (en virussen) die diarree veroorzaken verspreiden zich via de handen.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.